joi, 13 ianuarie 2011

Plastilina - noi figurine

    Plastilina ne ofera posibilitati infinite de exersare a creativitatii si imaginatiei copilului. Cu putina indemanare pot prinde viata multe fiinte si personaje. 
  
     Plastilina este un accesoriu de nelipsit al jocului liber la copii. Spre deosebire de jocul structurat, cu reguli, cu un inceput si sfarsit clare, jocul liber inseamna spontaneitate; nu exista raspunsuri gresite, copiii se pot juca asa cum le dicteaza imaginatia si atata vreme cat le face placere.

In timpul jocului cu plastilina sunt stimulate mai multe abilitati ale copilului: abilitatile motorii si senzoriale (datorita texturii, culorii, formei), imaginatia si creativitatea, dar si abilitatile de socializare ale copilului, in cazul in care se joaca impreuna cu alti copii.

      Ca sa complicati putin lucrurile, dati-i copilului cateva unelte:
- un bat de inghetata cu care sa faca gauri in plastilina, sa o taie, sa o scobeasca sau sa o razuiasca.
- o rola mica, pentru a invata sa-si coordoneze ambele maini in acelasi timp.
- forme de biscuiti ( cu aceste forme Dante petrece chiar si  o ora modeland multe si multe forme).



Iata alte cateva idei de joc:

Sentimente: puneti copilul sa faca fete din plastilina, apoi sa le puna ochi, nas, gura si sprancene astfel incat sa reflecte diverse sentimente (suparat, vesel, trist, mirat, etc).

Numere, culori, marimi: puneti copilul sa modeleze mingiute de diverse marimi si culori, apoi invatati copilul sa le numere, sa deosebeasca culorile si sa faca diferenta dintre mare/mic.  Dante prefera sa il ajut sa modeleze cifrele si astfel procesul de invatare a numerelor devine mult mai facil si placut.

Personaje favorite: puneti copilul sa modeleze personajele sale favorite – care nu trebuie insa sa semene foarte bine cu cele originale! Spiderman poate fi imbracat in alte culori decat rosu si albastru si poate avea chiar…mai multe picioare, ca doar seamana cu un paianjen.

            Toate aceste informatii, precum si altele interesante, le-am gasit  aici.                                 by vavaly

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu