joi, 20 ianuarie 2011

Perlele piticilor

    Pentru ca Delia, Dante si Matei sunt la varsta mirifica de doi anisori si asta inseamna ca incep sa scoata din sacul cu surprize cele mai frumoase si neasteptate perlute sub forma de scurte si haioase cuvinte, propozitii si speram in curand fraze, am cazut de comun acord sa facem o noua categorie in jurnalul nostru electronic: Perla zilei. De ce la singular? Pentru ca ne-ar placea sa avem cu ce incalca regula unei perle pe zi si speram din tot sufletul ca Delia, Dante si Matei sa ne ofere motive s-o facem. Deh, sa mai fim si noi mame-rebele! Glumim desigur... sau poate nu?!
Delia
    Imi amintesc deunazi de Delia care, aflata in vizita insotita de parintii ei desigur, a deschis frigiderul gazdei cerand iaurt cu ton imperativ si cum gazda astepta aprobarea Mihaelei, mamica Deliei, micuta n-a mai rezistat asteptarii si-a rabufnit strigand din rasputeri "Repedeeeee!!". Asistenta a inmarmutit si gazda s-a conformat imediat lunadu-si in serios micul musafir. ...si cred ca va amintiti  de Delia si carioca verde, nu?
Dante
    Despre Dante credem ca e un aristrocat englez reincarnat pe pamanturi dunarene si asta ne-o intareste acel "Da" sec ce ni-l ofera ca raspuns la zecile de poezii in limba engleza cu care il inconjuram. Perluța? Cum i-ati spune altfel incercarii de a se tunde singur cu "scissors"; cuvant pe care nu l-a pronuntat nimeni in preajma lui, dar pe care el il stie si-l foloseste ca atare. Care a fost reactia mamei? Vavaly a ales sa-l ajute sa se tunda, adica sa imbunatateasca ce mai era de imbunatatit intrebandu-se daca englezul burghez de alta data nu cumva avea un barbier personal.
Matei
    Matei intreaba de tati in fiecare dimineata inainte sa-l salute pe Soare cu "Buna dimineata Raza de soare!" - stiu ca ma plagiaza, dar imi face placere. Si fiindca de obicei tati e de mult plecat la serviciu, Matei isi foloseste telefonul albastru, de jucarie, si incepe o conversatie imaginara: "Tati mi-e dor de tine! Te iubesc mult, mult, mult! Ai grija de tine!" si incheie monologul sarutand telefonul albastru dotat cu doua mari si galbene butoane. Matei e melancolic si tandru, dar de cele mai multe ori e acelasi pitic trasnit ca in timpurile cand trecea ca o furtuna prin toata casa razand zgomotos din premergatorul-delfin.
    Ce va urma? Inca nu stim, dar tocmai acest lucru ne face sa zambim si sa asteptam cu emotie, iubire si entuziasm o noua zi cu Delia, Dante si Matei! 
    by Maria

2 comentarii:

  1. Imi place ideea voastra.Cred ca e nebunie cu ei toti la un loc!Pupam copiii frumosi si mamele la fel.

    RăspundețiȘtergere
  2. Super tare! Abia aştept să citesc. Şi mai haios ar fi să îi filmaţi să îi şi auzim...
    Apropo, cei trei muschetari, vă aşteaptă o leapşă la mine, la postarea "10 lucruri care îmi plac"

    RăspundețiȘtergere