miercuri, 19 ianuarie 2011

Biblioteca copilului mic

    Matei a crescut inconjurat de carti si jucarii. Universul in care a facut primii pasi e cel in care a auzit inainte de muzica, poezie. La varsta de un an vorbea despre Aurora boreala, ii cautam imagini cu aceasta prin internet si ingana dupa noi alfabetul, la un an si jumatate plangea sa-i aduc Luna ascunsa in nori si aseza pe tablia de puzzle cele mai frumos colorate 26 litere din bucatele de lemn, iar la doi ani se trezea cu noaptea in cap sa vada Luceafarul si numara, sarindu-l pe sapte, stelele rasarite pe cer.
    Matei e pasionat de astre, litere si mai nou de cartile sale. Citim zi de zi, in rastimp de minute, la cererea lui, din cartile sale pe care singur le alege din mica biblioteca ce am incropit-o in dormitorul lui: trei cosuri mici din bambus in care incap colectiile lui preferate - cea cu Povestile Disney si o Enciclopedie pentru prescolari cu Tigrila si Plus.
    Apoi, cateva carti cu Thomas locomotiva, First Words - de la baby einstein care pune accent pe invatarea culorilor, a numerelor si denumirea diferitelor obiecte, elemente din natura etc., alaturi de cartile mele de mamica in plin proces de up-gradare si cateve reviste de colectie. Cele mai noi achizitii sunt cartile Dr. Seuss - The Cat in The Hat si Green Eggs and Ham de care Matei este foarte interesat.
Aflaţi mai multe »

2 comentarii:

  1. Eu zic ca pana la sapte ani, Matei al tau va fi terminat si MBA-ul.Foarte tare, ai un umor de milioane :-))))

    RăspundețiȘtergere
  2. O biblioteca deosebita!!! Matei e un micut fericit, hugs,Liuba

    RăspundețiȘtergere