marți, 4 ianuarie 2011

Fidea cu lapte

    Cea mai buna cina pentru Matei, seara de seara, consta intr-un preparat cu lapte proaspat: fidea, gris sau orez cu lapte. Dintre toate acestea, insa, Matei prefera fideaua cu lapte. Este o reteta usoara, iar timpul de preparate este redus. Pentru aceasta reteta sunt necesare urmatoarele ingrediente:
  • Fidea de casa Baneasa;
  • un litru lapte proaspat;
  • trei linguri de zahar.
    Cum se prepara:
    Se pune laptele la fiert, de preferat intr-o cratita de inox, iar cand da in fiert se adauga patru manunchiuri de fidea de casa Baneasa (este o fidea fara ou, astfel ca este potrivita si copiilor sub doi ani)  si cele trei linguri de zahar. Se fierb impreuna timp de 3-4 minute (pe punga scrie doua minute, dar daca vreti sa o serviti imediat e mai potrivit timpul de 3-4 minute). Amestecati in tot acest timp, iar apoi acoperiti cu un capac sa ramana fideaua cu lapte calda, tocmai buna pentru pofticiosi. Din acesta combinatie simpla de ingrediente rezulta trei portii de fidea cu lapte. Pofta buna!
by Maria

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu