marți, 18 ianuarie 2011

Planse de desenat

    Plansele de colorat sunt materialul cel mai inspirat pentru activitati potrivite copiilor aflati in preajma varstei de doi ani, iar uneori chiar mai devreme. Copiii adora sa deseneze chiar daca nu reusesc intr-un totul sa fie fideli contururilor din reprezentarile grafice. In schimb, ei au multe cunostinte de acumulat din desene; detalii despre animale, pasari, flori etc., isi formeaza simtul proportiilor, descopera culori, nuante, tonuri si alte amanunte ce se pot ivi dintr-o simpla discutie asupra unei planse de desenat.
    Pentru Matei plansele de desenat au fost o nesfarsita sursa de inspiratie pentru jocurile noastre in doi in care povestim despre animalutul reprezentat in plansa, unde traieste, ce mananca, ce culoare are, cate picioare are si multe alte detalii. 
    Matei deseneaza ca orice copil obisnuit de doi ani, adica ii ies de minune mazgaliturile centrate pe pagina si cercurile imense, in toate culorile. Si pentru ca, de fiecare data cerea o alta pagina nemazgalita de el, dar mai ales pentru ca intotdeuna vrea sa avem cu noi, in calatoriile noastre, planse de desenat, am ales sa laminez paginile cu personaje pe care le prefera si astfel, cu carioca lavabila ca accesoriu, mazgaleste (a se citi coloreaza!), sterge si iarasi mazgaleste, perfectionandu-si stilul si indemanarea. 
    Va incurajez sa laminati plansele de desenat pentru ca astfel devin rezistente in fata tentatiei de a le rupe a copilului, mai ales daca i le daruiti inainte de 1,6 ani cum am facut eu cu Matei. In plus, sunt usor de transportat alaturi de cateva caricoci lavabile si un pachetel de servetele umede pentru sters care va dau posibilitatea de-a avea la indemana intotdeuna o noua plansa numai buna de colorat! Spor la desenat!


Aflaţi mai multe »

3 comentarii:

  1. Hopa,traiasca tehnologia!Eu am ramas in urma,bag de seama.Sunt carioci lavabile?Nu radeti,ca zau nu stiam.Trebuie sa ma mai informez.Faine plansele.Matei are 2 ani impliniti?Multi inainte cu sanatate.Pupici la toti bebeii si mamicile,inca nu v-am invatat,scuze.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim! Da sunt intr-adevar lavabile si se gasesc in multe variante, unele au si doua capete - unul subtire si unul gros. Se sterg usor cu servetele umede, iar plansele laminate nu cedaza la spalat/sters, indoit etc.
    Matei are 2,2 ani impliniti. Te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  3. O frumoasa colectie de planse, buna idea cu laminarea planselor, multumesc pentru idei. Great post. Have a nice day, Liuba :)

    RăspundețiȘtergere