marți, 4 ianuarie 2011

Budinca de orez cu lapte

    Budinca de orez cu lapte este nu doar un desert delicios pentru cei mici, ci si o gustare cu cei trei "S" pe care ii prefer in alimentatia lui Matei: Sanatoasa, Satioasa si Savuroasa. Pentru aceasta reteta sunt necesare urmatoarele ingrediente:
  • un litru lapte proaspat;
  • trei linguri de zahar;
  • un pahar de orez (240 ml daca ar fi plin ochi cu apa) bine spalat cu apa rece;
  • un ou. Se separa albusul de galbenus, iar apoi albusul se bate pana se obtine o spuma ;
  • unt;
  • pesmet alb.
     Cum se prepara:
    Se pune laptele proaspat la fiert si cand da in fiert se adauga orezul spalat in prealabil si zaharul. cand orezul este fiert se incorporeaza, cu delicatete, galbenusul, iar apoi spuma de albus.
    Intr-o tava de yena unsa cu unt se presara un strat fin de pesmet alb, iar apoi se adauga compozitia de mai sus de orez cu lapte in care au fost incorporate galbenusul si spuma de albus. Se lasa la cuptor cateva minute pana budinca de orez cu lapte capata pe deasupra o crusta frumoasa, usor aurie. Ornati cu ce va place: ciocolata, scortisoara, dulceata de visine si invitati si pe cei mai mari ai casei la masa. Vor fi incantati; deserturile sunt un prilej de rasfat pentru intreaga familie. Pofta buna!
    P.S.: Reteta e la fel de gustoasa si daca nu aveti in casa unt si pesmet, dar merita sa incercati aceasta budinca in toata spendoarea gustului ei! Matei a fost incantat de ea si e un dulce de casa grozav!
by Maria

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu