vineri, 21 ianuarie 2011

Paste spirale (dupa metoda bucatariei asiatice adaptata la bucataria romaneasca)

        Nefiind un blog cu specific culinar, si propunandu-ne ca aici sa prezentam retete accesibile tuturor, cu ingrediente care se gasesc la indemana oricui, mi-am propus sa va impartasesc un fel de mancare care de multe ori a fost salvarea mea in bucatarie. 
       Pentru pregatirea acestuia aveti nevoie de urmatoarele: 
  - o punga de paste spirale (sau pene)
  - 200-300 g de carne de piept de pui sau vita
   - 3 cepe potrivite
   - un morcov mare
   - un ardei rosu si un ardei galben
   - cativa catei de usturoi
   - 6- 7 ciuperci Champignon
   - 2 rosii ( iarna prefer sucul de rosii)
   -2-3 cm de ghimbir
   - sos de soia  
    Optional , in functie de sezon , se poate folosi un castravete, cateva foi de varza, bucatele de conopida sau orice leguma aveti la indemana si va face placere. 
                                                          Se prepara astfel: 
      Pastele se fierb in apa clocotita cu un pic de sare si ulei, se spala cu un jet de apa rece si se lasa deoparte.
     Se taie ceapa in bucatele potrivit de mari , carnea cubulete mici , morcovul fasii, ardeiul de asemenea. 
     Se incinge o lingura de ulei (de preferat de masline), se adauga carnea impreuna cu ceapa si se lasa sa fiarba la foc iute. 
      


       Cand carnea este fiarta, moale, se adauga cateva picaturi de sos de soia, morcovul, se amesteca incontinuu, dupa 2-3 minute se adauga ardeiul. 
       Ciupercile se taie bucati destul de mari, se pun la foc mic intr-o craticioara cu capac si un praf de sare, cateva minute pana se inmoaie si lasa un pic de zeama. Pregatite astfel se adauga in tigaia cu carne si legume. Focul se mentine iute pe toata durata prepararii.
       Se presara un praf de sare si piper.  
     La urma, pentru a da aroma , se adauga ghimbirul dat pe razatoare si usturoiul taiat marunt.  
       Rosiile se taie felii si se adauga deasupra , lasand sa mai dea un clocot cat sa se inmoaie.Daca nu aveti rosii, puteti folosi suc de rosii , asa cum procedez eu iarna. 
       La acest preparat legumele nu trebuie sa fie fierte , ci sa ramana un pic crocante, pastrand gustul natural. 
      Cateva fire de patrunjel , busuioc si oregano intregesc gustul acestui fel de mancare usor de pregatit si foarte gustos.      by vavaly

2 comentarii:

  1. Yummy!Cred ca sunt foarte bune!Pupici la toata gasca,de la mic la mare.

    RăspundețiȘtergere
  2. wowwwwwwwww foarte delicios, o sa incerc si eu aceasta receta. Thanks Vavaly

    RăspundețiȘtergere