vineri, 19 noiembrie 2010

Yami-Yami dulce de casa

    Intodeauna mi-am promis mie ca atunci cand voi fi mamica sa evit pe cat posibil sa-i dau copilului dulciuri frumos colorate de care sunt pline reclamele tv si rafturile magazinelor. Pana in prezent pot spune ca mi-a reusit figura si totusi nu l-am privat pe Dante de a manca ceva bun si dulce. Am observat ca a face o prajitura in casa nu doar ca este mult mai sanatos si ieftin dar nici nu necesita asa de mult timp cum pare.
    Cel mai bun si indicat dulce pentru un copil mi se pare budinca de casa cu branza si macaroane. Iar daca mai adaug si o mana de stafide si un pic de zahar vanilat este irezistibila. Eu procedez astfel:
            - un pachet de macaroane se fierb cateva minute;
          - o jumatate de kilogram de branza ( poate fi de vaci sau cas dulce de oaie) se amesteca bine cu galbenursurile a doua sau trei oua si doua linguri de zahar (se poate evita zaharul adaugand dupa coacere miere de albine); 
            - cand sunt gata pastele se amesteca toate acestea plus stafidele si zaharul vanilat;
            - se unge un vas termorezistent cu unt si se presara pesmet alb fin;
           - se incorporeaza o parte din albusul batut spuma in compozitia de paste cu branza, se rastoarna in vas si se adauga deasupra restul de albus batut spuma; 
            - se introduce la cuptor circa 20 de minute pana se rumeneste putin si gata.
     Este nu doar un desert foarte bun dar poate fi si un mic dejun delicios alaturi de un pahar cu lapte batut sau iaurt.
by Vavaly

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu