vineri, 24 decembrie 2010

Emotia ajunului

 O, ce veste minunata!

O ce veste minunata
In Betleem ni s-arata
Ca s-a nascut trup
Trup din duhul sfint
Fecioara curata.

           Ca la Betleem Maria
           Savarsind calatoria
           In sarac locas
           Lang-acel oras
                                                    A nascut pe Mesia.

                                         Pe Fiul cel din vecie,
                                        Ce L-a trimis Tatal mie
                                        Sa se nasca si sa creasca
                                        Sa ne mantuïasca.

              Bradutul este frumos impodobit. Gandurile noastre parca sunt mai bune si mai pline de iubire pentru cei dragi si pentru toti cei care ne ies in cale. Trimitem raza unui gand bun si celor dragi care sunt departe de noi si de care ne este dor. 
               Traim impreuna emotia ajunului , emotia Craciunului creste privind nerabdarea puiului de om care stie ca trebuie sa vina in aceasta noapte un Mos bun si bland, cu plete dalbe . Asteapta cu mirare sa se faca ziua , sa vina iarasi soarele si odata cu el trenuletul mult dorit, alte culori frumoase pentru desenele lui si cateva surprize printre care si plimbarea in oraselul copiilor. 
               Retraiesc emotia copilariei din ajunul Craciunului cand parintii ne pregateau pentru culcare si ne spuneau ca va veni Mosul cu jucarii si in fiecare an ne asteptau a doua zi frumoase surprize. Dar mai ales imi amintesc sarbatorile de iarna ale copilariei insotite de carti - carti pe care le cumparat tatal meu an de an. Fiecare sfarsit de an era insotit de mirosul de tipar al cartilor noi. Le adulmecam cu nesat si abia asteptam sa vad ce intamplari frumoase erau in paginile acelea minunate. Sper ca odata cu cresterea lui Dante sa facem si noi o traditie din a cumpara carti la sfarsit de an (desigur ca nu numai atunci). 
           Urez sarbatoare frumoasa, pace in suflet si sanatate tuturor celor dragi  si celor ce citesc aceste randuri.   Craciun fericit!
                                                                                                                                          by vavaly 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu