miercuri, 15 decembrie 2010

Cauta perechea!

    Jocul "Cauta perechea" l-am imprumutat de la Dante, cu ocazia schimbului de jucarii care va dura pana in ianuarie. Dante a primit, in compensare, un puzzle din lemn cu unelte diverse. 
    Jocul Cauta perechea este potrivit dupa varsta de un an, dar inainte de aceasta varsta va incurajez sa folositi imaginile de pe cartoane pentru a denumi si arata obiecte si fiinte sau elemente din mediul inconjurator. La varsta de doi ani Dante si Matei prefera sa ne aiba pe noi, mamicile, ca simpli spectatori.
    Despre jocul cauta perechea va voi spune nu doar ca nu este deloc plictisitor; aveti ocazia sa alegeti cu cate cartonase va veti juca impreuna cu copilui dumneavoastra, sau sa selectati cu ce categorie de obiecte desenate pe cartoanele de joc veti deschide jocul, dar, mai ales, puteti fi atat de intentivi incat sa va creati propriile cartoane; indiferent daca le desenati direct pe patrate cartonate sau daca decupati imagini preferate de copilul dvs. si le folositi in acest joc.  
   Jocul acesta antreneaza atentia, concentrarea si solicita memoria. Puteti incepe jocul cu un numar mic de cartoane, iar apoi, puteti adauga cartoane noi la fiecare joc. E interesant nu numai ca bebelusul sa recunoasca si sa gaseasca perechea cartonului indicat de dumneavoastra, dar puteti adauga jocului o nota interesanta denumind figura reprezentata pe joc, imitand animalul reprezentat sau pur si simplu dand detalii despre desen.
 Matei adora jocul acesta si ca sa va convig, iata imagini:


  by Maria

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu