marți, 14 decembrie 2010

Jocul - Micul inginer

    Matei are o noua pasiune: surubareala. Insurubeaza si desurubeaza zilnic, in reprize: un aparat de zbor, mai exact un elicopter, o motocicleta, o locomotiva si un excavator; care ii apartine lui Dante; l-am luat la schimb - pana la urmatorul schimb de jucarii - pe un telefon hi-tech care stie alfabetul, in engleza, numara si face reprezentatii grafice in timp ce canta.


    Toate aceste jucarii au in componenta lor piese mari, diferit colorate, cateva suruburi, maxim noua bucati, pentru fiecare jucarie si o trusa de unelte specifice (a se citi surubelnite), astfel ca partile componente pot fi atasate una de alta. Toate piesele sunt frumos si divers colorate, din materiale rezistente si usor de imbinat, dezvoltand coordonarea mana - ochi - creier. 
    E un joc de finete, care dezvolta gustul pentru detalii si, in joaca, cere un pic de efort in sensul de concentrare pe obiecte si pe manuirea uneltelor. Uneori, Matei le dezmembreaza pe toate deodata, pentru ca apoi sa reuseasca sa le refaca pe fiecare in parte, intr-o ordine numai de el stiuta. Alteori, isi ia pauze prelungi in care se odihneste alaturi de jucarii, pentru ca apoi sa reia, cu entuziasm joaca de mic inginer.
    Jocul acesta dezvolta indemanarea, logica, creativitatea, gandirea tridimensionala, dar atrage copilul prin simpla compunere si descompunere din/in piese mai mici in lumea utilajelor, a masinariilor, a aparaturii - in sensul primar - bineinteles, dar in final, jocul acesta descopera copilului un pic din universul stiintei. 









by Maria

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu