marți, 7 decembrie 2010

Jocul cu plastilina - sa invatam culorile


  
Dupa o repriza de joaca cu plastilina, impreuna cu Delia, timp in care au plamadit cu manutele lor brazi, palmieri si soldatei in toate culorile, Matei a primit si el set de plastilina cu accesorii din plastic (deh! acum ca testasem accesoriile Deliei): o rola de intins foia de plastilina, un cutit din plastic, verde, care l-a incantat din prima clipa: - "Matei pune untulet pe paine" isi comenteaza el gesturile - plastilina in trei culori (rosu, galben si albastru) si patru forme: un delfin, o mata, un catel si o rata. 
    Partea cea mai importanta, inafara faptului ca-si dezvolta indemanarea este, ceea ce mi-am  propus de curand - ca invatam culorile. Cred ca lui Matei i se potriveste acest mod de a invata colurile pentru ca are posibilitatea sa atinga, sa modeleze, sa simta in manutele lui mici pe albastru, pe galben si pe rosu.
    Matei s-a jucat intreaga zi numai cu plastilina, ba mai mult a tinut sa particip la joaca lui si am descoperit, impreuna, nenumarate modalitati de a ne juca: de la planetele pe care nu uita niciodata sa le ceara la modelajul in plastilina, bile mari colorate, animale domestice, covrigei, colaci impletiti, clatite si placintele, pana la delfinii care e musai sa stea ca categoria pesti ( a se citi acvariu), dar dinclolo de toate acestea aveti jocul lui Matei, cu plastilina, in imaginile urmatoare. 




by Maria

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu