sâmbătă, 25 decembrie 2010

Craciunul cu Matei

Primul Craciun  cu Matei, 2008
    Alaturi de Matei sarbatorile de iarna sunt intr-adevar feerice. Am trait ca intr-o poveste cel de-al treilea Craciun cu Matei si se pare ca acesta din urma anunta alte si alte Craciunuri de poveste. Mos Craciun ne-a surprins prin maniera de a lasa cadourile sub bradul impodobit, adica pe furis fara ca noi sa fi banuit, surprins, descoperit prezenta lui. Am inteles cat era de grabit si ne-am bucurat ca si-a luat ragazul de a gusta din biscuitii si paharul cu lapte lasate, special pentru el, pe masuta de cafea.
    Seara de Ajun a fost fascinanta prin bogatia de emotii care m-au incercat privindu-i bucuria la vederea cadourilor aduse de Mos Craciun de peste ocean, cu sania trasa de reni incarcata cu daruri pentru toti copiii din intreaga lume: Mickey Mouse, lego, set de markere, figurinele Minnie Mouse si logodnicul ei, Mickey, fiecare avand in dotare masina personala.
     In topul celor mai grozave cadouri aduse de Mos sunt primele trei carti de povesti in limba engleza care intregesc biblioteca personala alui Matei: First Words de la baby einstein, The Cat in the Hat si Green Eggs and Ham a lui Dr. Seuss.
    Evident, dupa receptia cadourilor a urmat o intreaga seara de joaca, de veselie manifestata in culorile noilor markere primite, de exclamatii si topaieli, de rasete si nesfarsita incantare oglindita pe chipul lui Matei si recunostinta, in inimile noastre, pentru darnicia de care a dat dovada Mos Craciun trans-atlantic.
    Am purces in dulcele somn al noptii de Ajun fara sa banuim macar ca Mosul se pregatise sa ne surprinda si in dimineata de Craciun cu o sectie de politie in miniatura si autovehiculul miniatural, specific, in dotare caruia Matei i-a arondat mai toata colectia de masinute primita, de la tati, cadoul la nastere.
  
   

    Dimineata a inceput asadar superb! Matei s-a urcat in sania lui albastra ca sa asculte colinde si dupa tabieturile specifice diminetii care au loc mai mult prin camera de baie, apoi imbracatul urmat de micul dejun, Matei a descoperit ca Mosul mai ascunsese sub brad si o masina de pompieri foarte bine utilata cu echipament de ultima generatie.
   Ziua a decurs cu ore nesfarsite de joaca, de exclamatii de uimire, de incantare la fiecare descoperire a unei noi modalitati de joaca cu fiecare jucarie in parte.
    Craciunul a inserat in inimile noastre cu bucurie nedescrisa, cu incantare si cu imaginea unui Craciun de poveste trait alaturi de Matei. Pentru micul Matei, insa, inserarea anunta un alt Ajun, caci de nenumarate ori a rostit:"Mami, e noapte, vine Mos Craciun!" si ramanea intrebator si serios privind in zari, din loja mare, spre luna mare, alba, luminoasa pe-a carui disc probabil astepta sa vada umbra lui Mos Craciun, ca in desenele animate, urmand traseul de poveste spre casele adormite in care copii cuminti asteapta un nou Ajun.
    Craciunul cu Matei a fost unul de poveste nu doar prin noutatea si multimea neasteptata a CADOURILOR primite, aduse de Mos Craciun (din diferite colturi ale lumii), ci si prin faptul ca a capatat paleta unui Ajun feeric  si a unui Craciun de neuitat datorita surprinzatoarelor DARURI pe care le-am primit alaturi de Matei: uimirea, bucuria, veselia, incantarea, fericirea, dar mai ales sentimentul de caldura si pace atunci cand realizezi ca Mosul reuseste intr-o singura noapte sa aduca aproape chiar si inimile celor aflati la mii de kilometrii departare de noi si ca lumea devine o mare familie in care, sper eu, toti copiii sa fi trait bucuria, incantarea si veselia pe care am citit-o in ochii lui Matei.
by Maria

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu