marți, 7 decembrie 2010

Pizza pentru copii

      Pizza pentru copii poate fi considerata si un atelier de creatie pentru pitici alaturi de mamici, nu numai un fel de mancare foarte iubit de copii. 
       Eu folosesc blaturi mici de pizza gata facute (se gasesc in orice supermarket). Apoi incepem sa ne jucam. 
          Luam un ardei rosu si frumos si il taiem fasii porivite sau il lasam pe cel mic sa-l rupa in bucatele dupa cum doreste. Luam o rosie cu care procedam la fel. Niste ciupercute care pot fi rupte cu manuta in joaca de catre copil. Maslinutele, care sunt atat de indragite de cei mici, sunt nelipsite. Vor fi si ele taiate bucatele .
         Pentru copiii care tolereaza de pot taia si bucatele de ceapa.De asemenea se pot adauga si cateva boabe de porumb si cateva bucatele de piept de pui fiert.  
          Se unge blatul de pizza cu un pic de ulei de masline si  suc de rosii sau bulion diluat cu putina apa. Apoi incepe procesul de creatie si anume aranjarea ingredientelor pe blat. Fiecare dupa propria imaginatie. Peste toata aceasta opera de arta se bate un ou cu putin lapte si se adauga cateva condimente specifice: busuioc, oregano. 
      Dupa ce se coace un pic se rade putin cascaval sa-i dea un aspect lucios si astfel va deveni irezistibila. Copiii vor fi foarte nerabdatori sa manance ceva ce au creat chiar ei si astfel o masa este asigurata, gustoasa si facuta in casa.
                                                                                                                       by vavaly 

Un comentariu:

  1. Am facut pizza, aseara, impreuna cu baietelul meu, de doi ani; m-a incantat nerabdarea lui, dar mai ales pofta cu care a asteptat, cat pizza a stat la cuptor (timp de 15 minute la 250 grade), sa poata manca micuta pizza de copii. A iesit din cuptor gustoasa, mirosind frumos si piciul a fost incantat de micuta lui pizza. E un preparat care se face foarte usor, coptul dureaza putin si e la indemana oricui sa faca o mica pizza de copii!
    Vali

    RăspundețiȘtergere