Ingrediente pentru blat pufos.
- 6 oua
- 1 cana si jumatate de zahar
- 6 linguri apa rece
- 6 linguri ulei
- 1 cana si jumatate de faina
- 1 praf de sare
- esente
Visinele se scobesc de samburi (congelate) se amesteca cu zahar tos si se lasa la scurs intr-o sita.
Dupa ce aluatul este bine batut si turnat in forma, fructele se tavalesc prin faina si se aseaza pe aluat. Tarta se da la cuptor la foc potrivit.Dupa ce este coapta, se presara deasupra zahar praf vanilat sau se poate insiropa blatul si dat cu sarlota sau pudding de vanilie de la dr. Oetker deasupra
Pentru sirop avem nevoie de 250 g zahar si 10 linguri de apa si se da in clocot.Siropul se toarna fierbinte peste tarta coapta.
Se pot folosi tot felul de fructe daca optati pentru varianta de tarta cu pudding de vanilie.Fructele se aseaza frumos peste pudding.
Va doresc pofta buna
Aceasta reteta am folosit-o si pentru fetita mea, o recomand si pentru copii vostri
by Mihaela
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu