Orez 100g, branza de vaci 50g, zahar 15g, apa 400ml.
Orezul ales si spalat se fierbe in apa, apoi se trece de doua ori printr-o sita deasa, dupa care se adauga zaharul si branza de vaci, bine frecata si trecuta prin sita.
In acest preparat tinand seama de toleratia copilului, se pot adauga (pentru o portie)
- 50g piure de cartofi
- 3-4 lingurite de morcov crud ras
- o lingurita cacao
- 1/8 plic zahar vanilat sau coaja de lamaie rasa
- 2-3 feliute de portocala, taiate marunt
- 5-10g unt
- 5g stafide
Supa de cartofi (1 portie = 200-250ml)
Apa 500ml, cartofi 100g, morcov 25g, ceapa 10g, patrunjel 10g, ulei 5ml, sare, verdeata, eventual 10g de smantana (iaurt).
Se pun la fiert apa cu uleiul si sarea (1-2g).Cand da in clocot, se adauga morcovul curatat, spalat si ras, si radacina de patrunjel, curatata si spalata. Cand sunt fierte pe jumatate, se pun cartofii, curatati , spalati si taiati in cubulete si ceapa tocata marunt.Se fierbe pana cand cartofii sunt bine patrunsi, fara sa se sfarame. La sfarsit se adauga verdeata.Se poate bate cu smantana sau iaurt.
by Mihaela
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu