Pentru ca lui Matei nu-i plac carnurile gatite la gratar (accepta doar pestele gatit astfel), iar eu sunt satula "pana peste cap" de nenumaratii piepti de pui la gratar din perioada de alaptare, am gasit o solutie sa impacam dorinta mea si a lui Matei de a manca carnea de pui intr-un fel de mancare gatit pe gustul nostru: la cuptor.
Ingredintele pentru piept de pui cu legume (pe care le taiati dupa pofta inimii - Matei prefera cuburile ca sa ma poata intreba la fiecare imbucatura "Mami, ce e aia?"), la cuptor sunt:
- un piept de pui, bine spalat pe care il tai felii, in lung, de grosimea a doua degete;
- o ceapa;
- cartofi;
- un dovlecel;
- un morcov;
- un ardei rosu si gras :)
- usturoi;
- busuioc uscat;
- marar;
- sare
Cum se prepara:
Intr-o tava de yena, unsa cu ulei, se aseza tot curcubeul de culori dat de multitudinea de legume. Ar fi bine ca sa predomine culoarea cartofilor; sunt dulci si absorb din aroma celorlalte legume imbogatind gustul mancarii. Asezati printre legume si fasiile de piept de pui. Se face cu sos din suc de rosii, apa, sare, marar, busuioc si se toarna peste legume si carne. Se pune totul la cuptor pentru o ora, la 250 de grade. Cand este gata, adaugati patru catei de usturoi taiati in felii si adaugati, daca mai este nevoie suc de rosii si sare. Lasati la cuptor inca 7 minute, tot la 250 de grade si apoi, mancarea este gata pentru a fi servita.
Macarea de legume cu piept de pui, la cuptor, este - pentru mine - solutia ideala ca Matei sa manance carne de pui cu placere, de fiecare data.
Pofta buna!
by Maria
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu