- 400 gr piept de pui tocat.
- zarzavaturi: un morcov, un patrunjel, un pastarnac, o telina, o ceapa tocata si cartofi, un dovlecel si un ardei gras si rosu; toate taiate dupa imaginatia fiecaruia.
- 3 linguri de smantana
- 1 ou
- 1 lingura de orez
- 500 ml bors pe care il fierb in prealabil cu un pic de sare si leustean
- 1 felie de paine inmuiata in lapte si bine stoarsa
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 legatura leustean verde
- sare dupa gust.
Cum se prepara:
Se pun la fiert zarzavaturile la fiert in apa rece si dupa ce dau in clocot aprox. 15 min adaugam cartofii, dovlecelul, ardeiul gras, iar apoi perisoarele care se prepara astfel:
Se amesteca carnea tocata cu felia de paine inmuiata in lapte (nu uitati sa stoarceti excesul de lapte), oul, orezul bine spalat, patrunjelul tocat marunt pana se formeaza o pasta. Din pasta rezultata de mai sus se fac perisoare de marimea unor nuci care se pun in ciorba. Eu prefer sa ma folosesc de o lingurita pentru a lua mereu aceeasi cantitate de pasta pentru perisoare, pe care o dau de-a dura in causul palmei, rastogolind-o ca sa capete o forma frumoasa, dar cel mai important este ca perisoarele vor fi de aceeasi maime si vor arata minunat in cioba.
Se adauga borsul fiert in prealabil cu leusteanul si sare, se lasa sa dea 2-3 clocote.
Se drege cu smantana astfel: intr-un castron adaugam cele 3 linguri de smantana peste care picuram cu un polonic, putin cate putin, din ciorba fierbinte pana diluam smantana, iar apoi adaugam cu polonicul, din castronul cu smantana diluata ca mai inainte, peste ciorba cu perisoare din piept de pui. Se asezoneaza cu patrunjel verde.
Pofta buna!
by Maria
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu