duminică, 19 decembrie 2010

Ciorba cu perisoare din carne de vita



 Ciorba cu perisoare din carne de vita este ciorba preferata a lui Matei. Este o ciorba gustoasa, hranitoare si satioasa. Pentru aceasta reteta sunt necesre urmatoarele ingrediente:
  •  400 gr carne macra de vita, tocata
  •  zarzavaturi: un morcov, un patrunjel, un pastarnac, o telina, o ceapa tocata  si cartofi, 1-2 linguri de boabe de mazare verde, un dovlecel si un ardei gras si rosu; toate taiate dupa imaginatia fiecaruia.
  •  1/2 cana suc de rosii sau rosii taiate cuburi
  •  1 ou
  •  1 lingura de orez
  •  500 ml bors pe care il fierb in prealabil cu un pic de sare si leustean
  •  1 felie de paine inmuiata in lapte si bine stoarsa
  •  1 legatura patrunjel verde
  •  1 legatura leustean verde
  •  sare dupa gust
  • ulei
  • un cub de condiment pentru carnea de vita, dar e optional

Cum se prepara:
    Se pun la fiert ceapa, radacinoasele si mazarea la fiert in apa rece si dupa ce dau in clocot aprox. 15 min adaugam cartofii, dovlecelul, ardeiul gras, iar apoi perisoarele care se prepara astfel:
    Se amesteca carnea tocata cu felia de paine inmuiata in lapte (nu uitati sa stoarceti excesul de lapte), oul, orezul bine spalat, patrunjelul tocat marunt pana se formeaza o pasta, cubul de condiment pentru carne de vita. Din pasta rezultata de mai sus se fac perisoare de marimea unor nuci care se pun in ciorba. Eu prefer sa ma folosesc de o lingurita pentru a lua mereu aceeasi cantitate de pasta pentru perisoare, pe care o dau de-a dura in causul palmei, rastogolind-o ca sa capete o forma frumoasa, dar cel mai important este ca perisoarele vor fi de aceeasi maime si vor arata minunat in cioba. Dupa ce toate legumele au fiert se adauga rosiile sau sucul de rosii.
    Se adauga borsul fiert in prealabil cu leusteanul si sare, se lasa sa dea 2-3 clocote si la sfarsit se adauga patrunjel tocat marunt.
    Pofta buna!
by Maria

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu