sâmbătă, 25 decembrie 2010

Bomboane Rafaello de casa

    
    
    Matei insista sa manance un desert aproape zilnic, in special dupa masa de pranz, iar bomboanele fac parte din vocabularul lui recent. Dupa indelungi cercetari gastronomice (a se citi degustari de tot ce inseamna prajituri de casa) am decis ca bomboanele Rafaello, preparate in casa, sunt solutia ideala pentru desertul zilnic al lui Matei, tanand cont de faptul ca refuz sa-l obisnuiesc cu dulciurile ambalate, cumparate din comert.
     Aceste bomboane sunt delicioase, usor de preparat, timpul de preparare este scurt, de aproximativ 15 min si de complexitate redusa. Toate aceste calitati le recomanda a fi bomboanele ideale de servit copiilor: preparate mereu proaspete, cu ingredinete de calitate, dulci, gust savuros, cu valoare nutritiva destul de mare, dar mai ales facute in casa de mami.

    Ingrediente necesare:

  • un pachet de unt, 
  • 250 g zahar pudra, 
  • 300 g nuca de cocos, 
  • 300 g lapte praf, 
  • 200 g alune nesarate sau migdale.


    Cum se prepara:

    Se amesteca untul topit si dat deoparte de pe foc cu zaharul pudra, laptele praf si 200 g din nuca de cocos pana devine o pasta groasa, omogena.  In jurul fiecarei alune/migdale se modeleaza cate o bomboana din compozitia obtinuta, dupa care se da de-a dura prin restul de nuca de cocos ca un bulgare prin zapada. Bomboanele Rafaello astfel obtinute se servesc cu incredere si multe zambete copiilor si prietenelor. Se pastreaza la rece.
by Maria

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu